Omgeving Idsegahuizum

Strand van Makkum

Het Makkumerstrand is een prachtig mooi strand met boulevard in Makkum, gelegen aan het IJsselmeer en biedt veel watersport mogelijkheden.

Ook in de overige jaargetijden is dit een gezellig wandelgebied. Wil je volop genieten van de wandeling ? Geniet dan samen met je geliefde of vrienden van de zonsondergang, uitkijkend over het water van het IJsselmeer.

Ben je meer van de watersporten? Het Makkumerstrand biedt diverse watersport mogelijkheden zoals windsurfen kitesurfen en suppen! Het strand van Makkum en het dorp Makkum zijn op fietsafstand van vakantiehuis de Geitenstal. Het Museumdorp Allingawier vind u al op loopafstand van 2 km

Vogelkijkhut de Ral

Vanuit de volgelijkhut in Piaam kijkt u uit over het IJsselmeer. Aan de voorzijde van de hut liggen ondieptes en soms strandjes, waar u kans heeft om reuzenstern en steltlopers te spotten.

Ook worden hier vaak grote zilverreigers en lepelaars gezien. De Roerdomp, baardman en buidelmees worden wel eens in de rietkragen gespot.Verborgen verhalentocht

Laat u verrassen door onze dorpsgenoot en verken Makkum en de omgeving op de aller leukste manier. Een boottocht en wandeling door Makkum. De tocht is iedere avond te boeken en start om 20:00 vanuit Idsegahuizum.

De boottocht duurt max. 2 uren en is geschikt voor groepen van 8 t/m 12 personen. De kosten zijn €10,- p.p. (inclusief een drankje) Op iedere woensdagavond is er een instapavond.

nl Dutch
X